Srpski

/

Magyar

Zombori győzelem a Kmetz András-emlékversenyen

A Spartacus Vízilabdaklub szervezésében a sétaerdei medencében tartották meg a Kmetz András nemzetközi vízilabda-emléktornát a 12 évesek részére. A tornagyőzelmet három győzelemmel a zombori Polet csapata szerezte meg, a Békéscsaba, a Spartacus és a Gyula előtt. A zomboriak a legszorosabb mérkőzést a házigazda Spartacus csapatával vívták, de nagy küzdelemben egy góllal nyertek, a Békéscsabát négy, a gyulaiakat pedig tizenkét góllal múlták felül.Gligor Gellért, a Spartacus Vízilabdaklub igazgatóbizottságának elnöke elmondta, hogy az emlékverseny a nyári munkák koronája.

Ezzel a tornával tisztelgünk Kmetz András emléke előtt, hiszen ő annak idején nagyon sokat tett az úszó- és vízilabdasportért, erős kötődés fűzte azokhoz a gyerekekhez, akik a vízilabdasportot szerették és aktívan művelték. A nyári munkánk koronája ez a 11-12 évesek részére megtartott torna. Ismeretes, hogy a régi Spartacus Vízilabdaklub lassan hetvenéves lesz. Történetében nem volt még olyan nehéz korszak, mint az elmúlt év nyári–őszi periódusa, ugyanis a munka szünetelt a klubon belül. A klub létezett, azonban nagyon nehéz helyzetbe került anyagi és szervezési szinten is. Az új igazgatóbizottság, nem engedve azt, hogy a Spartacus név elvesszen, illetve hogy megőrizze a régi klubot, márciusban megalakította az új vezetőséget, és elkezdődött a munka. Három gyerekkel indultunk, most pedig már átlagban 29-30 gyerek van a medencében az edzéseken. A célunk az, hogy a női vízilabdát is meghonosítsuk, ugyanis előzőleg lányok is edzettek a klubban, de nem voltak generációk, akik kikerültek volna, és eljutottak volna odáig, hogy karriert csináljanak a sportban. Kiemelt szándékunk tehát, hogy a női vízilabdát is meghonosítsuk Szabadkán, ugyanis a környéken aktívan él a női vízilabda. Zentán több éve komoly munka folyik a lányokkal, és kitűnő eredményeik vannak országos szinten. Nagyon nehéz helyzetből indultunk, két napon múlt, hogy a regisztrációs ügynökség névjegyzékéből nem törölték a Spartacus nevet. Ez a munka a vízilabda-szerető, a régi vízilabda-életfilozófiában gondolkodó embereknek a kezdeményezése, illetve azoknak, akiknek szívügyük a vízilabda és ez a klub. A munka nagyon mostoha körülmények között indult, most sem sokkal jobb a helyzet anyagilag, de mi úgy érezzük, mindent meg kell tennünk, hogy ez a név ne vesszen el, hogy az elmúlt évtizedek eredményei, sikerei ne vesszenek ködbe. Ezért komolyan folytatnunk kell ezt a munkát, megfelelő objektum biztosításával és megfelelő feltételekkel megőrizhetjük ezeket a gyerekeket, amire tovább lehet építeni – mondta Gligor Gellért.

A díjakat Živko Cvetićanin, a Szerbiai Vízilabda-szövetség közgyűlésének elnöke adta át.

Eredmények: 1. forduló: : Spartacus-Gyula 8:6, Békéscsaba-Polet 3:7, 2.forduló: Spartacus-Békéscsaba 5:13, Polet- Đula 17:5. 3.kolo: Spartacus-Polet: 4:5, Đula- Békéscsaba 6:21.

Rangiranje: 1. Polet 6, 2. Bekeščaba 4, 3. Spartacus 2, 4. Đula 0 ponttal.